Medlemsinformation

Henrik Eriksson

Här är det trolling som gäller. Men ett och annat spinnpass har också hunnits med. Har även startat upp med ismete.

Det verkar som att de där riktiga kanonfiskarna dras till Henke.

Han har har blandat annat tagit flera 10-klubbare, toppfisken är en riktigt grov och tung sjögädda långt över reggvikten.

En annan mycket stor fisk tog han sommaren 2001. En gös som klarar nuvarande reggvikt. Förmodligen en av de större spöfångade i norra norrland. 

2002 kom ännu en kanofisk! En insjööring från Norrbotten. Med den så tog han dessutom ifrån Krister sjörekordet. Inte att förglömma är att Richard varit med vid kanonfångsterna av gösen och öringen. Med så mycket utrustning är det ju en stor fördel med teamarbete.
 

Richard Larsson

För Richard så är det nästan uteslutande trollingfiske och spinnfiske som gäller. Om än det händer någon gång att han metar gädda och även något pass efter abborre. Har mycket stor rutin på trolling och spinn efter gädda. 

Liksom Henrik så har även Rickard startat upp med ismete. Det tog inte många pass innan han lyckades landa en riktigt lång gädda, som tyngde vågen till dryga 9 kg. 

Tidigare så var det gädda som trollades, men börjar nu bli mer och mer efter andra arter också.

Richard är en mycket rutinerad gäddfiskare och har dragit upp många 10-klubbare även flera över reggvikten.

Frågan är också om någon i norra norrland dragit så många gösar som Rickard på trolling?


Krister Wallmark E-mail


Allroundfiskare. Har tidigare också hållit på med tävlingsfiske. Under sin korta men seriösa karriär vann han många tävlingar i både mete, pimpel och gäddspinn.

På senare år har det blivit mindre fiske och färre arter han fiskar efter. En fin specimenmerit kom 1996 då han storfisk registrerade 5 olika arter från norrbotten (abborre, gädda, mört, ruda och id) En annan är gäddfisket 2004 vilket hade en osannolik svit. Året gav 12 gäddor över 10 kg (varav 6 över 12 kg) Alla dessa 12 gäddor var i någon form av svit. Med 10 kilos gädda fiskepasset närmast innan eller närmast efter. 9 av gäddorna från älv och 3 från sjö.

Svenska gäddklubben började 2001 att dela ut ett årligt pris, "årets gäddfiskeprofil". Krister fick priset för 2002. För bild och motivering klicka här.

Har med åren blivit allt mindre mete. Senaste åren så har han börjat trolla även lite andra arter än gädda.Ari Kinnunen

Mete har alltid legat Ari varmt om hjärtat. Men han är inte alls främmande för att använda andra metoder om det ger störst chans på en "specimen" i något vatten. Faktum är han senaste åren även trollingfiskat en hel del.

Ari är inte främmande för att leta och prova nya vatten. Det gör han kontinuerligt. Annars är det ju väldigt många specimenfiskare i detta land, som nästan enbart far till redan kända storfiskarenor. Han har t.ex. hittat flera mycket spännande abborrvatten. För att inte tala om ett rudavatten. Ska inte skriva hur stora rudor som finns i vattnet för risken är väl att vi inte blir trodda utan bildbevis. 2004 la Ari flera pass där, men det gav inget.

Ari har klarat reggvikten på gädda och han har tagit ett riktigt grym abborre från norrbotten.

Ari har också flera riktigt fina fiskar från sydligare breddgrader. Kolla in under rekord och "All time high" Där framgår några.Mats Nilsson

Mats kom med i klubben 2010-01-19. Men faktum är att redan när klubben bildades 2006 så sa vi att Mats vill vi fråga. Några av medlemmarna hade sprungit på honom då och då vid olika fisken. Men vi skulle avvakta tills vi sprang på honom igen och slumpen gjorde så att det tog ett tag.

Spinnfiske, mete och pimpel är något han sysslat riktigt mycket med redan sedan unga år, dessutom har han också svingat en hel del flugspö.

Han har fiskat en hel del också efter gädda och abborre. Men mest i små närvatten. Men 2009 så började han fiska mer målinriktat även i större vatten, vilket gett fina resultat.

Men mest känd är han nog ändå som metare, redan 1990 tog han en braxen på nästan 3,8 kg från norrbotten. 1997 en osannolik trippelsvit av idar inom loppet av 2 dar. Två av dem kom med på Sveriges 10-topplista det året och den största blev ett nytt å-rekord.Startsidan Klubbfakta Hemsidefakta Ordlista