Klubbfakta

Jag (Krister Wallmark) blev sugen på att bygga en hemsida, jag började med sidan, men det tog lång tid innan jag bestämt mig för om det skulle bli en egen sida. Eller ifall jag skulle fråga någon annan om någon form av specimenklubb. Jag har själv senaste åren fiskat mindre och efter färre arter. Tänkte mig i sådana fall en klubb med smalare inriktning i specimenfisket, något om Predator. Till sist bestämde jag mig för att fråga några vänner med predator intresse. De var alla "på" att vara med. Så här är vi nu...

TEAM NORTH PREDATOR är en specimenfiske grupp från Norr. Specimenfiske (en strävan efter att få stora exemplar av fiskar) är drivkraften i fisket. Främst efter predator fiskar så som gädda, gös och abborre.

Medlemmarna bor alla i Norra Sverige. Vatten i Norrbotten och norra Västerbotten är nästan uteslutande fiskevattnen. Detta gör att det finns stora fiskar av vissa arter och mindre fiskar eller inga alls av andra arter.

Alla medlemmar är seriösa sportfiskare och catch and release fiskare. För att kunna bibehålla ett spännande fiske även i framtiden.

Denna lilla specimengrupp består av ett par fiskare som nästan enbart fiskat efter predatorfiskar som gädda, gös och abborre. Plus ett par andra som under viss tid i karriären fiskat även efter andra arter som vitfiskar och karpfiskar. Även någon som tävlingsfiskat med framgång. I både pimpel, mete och gäddfiske. Visst flugspöviftande också från några.

Det kan vara roligt att fiska efter alla möjliga arter, men samtidigt kan det kännas jobbigt och lite påtvingat om man sätter ett mål att man ska hinna fiska "så många arter som möjligt". North Predator har ingen målsättning att vara en sådan klubb som ska åka runt och fiska efter alla möjliga arter. Vi fiskar mest i våra egna hemmavatten. Ofta vatten som vi själva upptäckt, eller där vi letat fram egna platser och kanske där vi fiskar med beten/metoder som ingen annan före oss gjort.

Medlemmarna har sammantaget i Norr eller Västerbotten tagit flera abborrar över storfiskvikten på 1600 g, gösar över storfiskvikten 6000 g och rätt många fina gäddor. Men även i flera andra arter har det tagits fina fiskar. Som en mängd insjööringar över 5 kg, stora idar och mörtar över kilot från 3 olika vatten etc.

Startsidan Hemsidefakta Medlemmar Ordlista


Frågor eller kommentarer? Webbmaster e-mail
Copyright © 2005/2006 TEAM NORTH PREDATOR